Művészetek Hegye

2022. szeptember-október

A boldogság művészete (animáció)

A csoport kiselőadása

Fürkész News a csoport munkájáról

Animációs film

Mindenki boldog szeretne lenni? És ha igen, mire van szükség hozzá? Egy puha pokrócra és egy hangulatos sarokra a kedvenc zenéddel? Egy nagy focizásra a barátaiddal? Egyáltalán mit jelent boldognak lenni? Néha a nagy rohanásban elfelejtjük… Gyere és fedezzük fel együtt! Várunk téged ha elmélyednél a nyugtató alkotás örömében és szívesen készítenél animációs filmet a boldogságról.

A csoport tagjai

Gréti, Lea, Szása, Zoé, Áron, Aaron, Zalán, Ármin, Balázs, Berci, Dorci

A csoport mentorai

Kitti, Zsu

Hazugság, művészet

A csoport kiselőadása

Fürkész News a csoport munkájáról

Hazudnak-e a művészek, ha mást mesélnek műveikben, mint a valóság? Hazudik-e a bűvész, ha a trükkjeivel becsap minket? Hogyan működik a reklámok “hazugsága”? Csoportunkkal azt járjuk körbe, mikor becsapás a hazugság, megnézzük, mikor van az, amikor nem csak hogy szórakoztatónak tartjuk, de el is várjuk, hogy hazudjanak nekünk. Hogyan vezetnek az orrunknál fogva a festmények, a mesék, a bűvészek, a reklámok?

A csoport tagjai

Ezra, Bodza, Zétény, Valdó, BLaura, Julcsi, Erik, Jónás, Regő, Sári, Bíbor, Levente

A csoport mentorai

Zsuzsa, Orsi

játszMA!

Kiselőadás / Fürkész News

A mozgás, ritmus, játék, beszéd  művészete… mozgunk, táncolunk, állva, ülve, fekve… mozgunk, beszélünk sötétben, világosban, gyorsan, lassan, párban, pár nélkül... használjuk a kezünket, lábunkat, hangunkat… érintünk, tapintunk, sokat tapasztalunk... a végére pedig majd összerakunk együtt valami izgalmasat.A csoport tagjai

Gerda, Dani, Jegor, Kamilla, Botond, Anna, Gergő, Lujzi

A csoport mentora

Melinda

Legyél velünk költő, muzsikus, tudós!

Kiselőadás / Fürkész News

Mi köze van a zenének a matematikához? Mi köze van a mateknak a művészethez? Kíváncsi vagy arra, hogy mi az aranymetszés? Hallottál már a Fibonacci számokról? Tudod mi fán terem az optikai illúzió? Játszottál már zenét számkottáról? Ha a fenti kérdések megmozgatták a fantáziádat, tarts velünk a 6 hetes felfedező úton! A csoport tagjai

Samu, Dani, Dávid, Misi, Vince, Marci, István, Dia, Kati, Lola, Domi, Lilla

A csoport mentorai

DKati, Alíz

Minden (lehet) művészet

Kiselőadás / Fürkész News

Hogyan születik egy vers? Hogyan dolgozik a művész? Mitől látunk valamit szépnek? Hogyan lesz valaki kreatív? Mit jelent a művészeti tehetség? Gyere a csoportunkba, ha ezek a kérdések téged is izgatnak. Kaleidoszkópot is készítünk valóságos anyagból és gondolatokból is.

A csoport tagjai

Hanna, Niki, Orsi, Laura, Bibi, Emili, Kamilla, Ami, Leni, Olívia, Áfra, Lesch Laura

A csoport mentorai

Veronika, Zsolt

Szinekre hangolva, hangokra szinezve

Kiselőadás / Fürkész News

Ha szeretnél többet megtudni a hangokról és a színekről, a hallásról és a látásról... ha érdekel a zene és a művészetterápia... ha szívesen készítenél színes mandalákat vagy festenél zenére... jelentkezz a csoportunkba! Hangokkal és színekkel foglalkozunk majd tudományos, művészeti és idegen nyelvi megközelítésben.

A csoport tagjai

Ádám, Bianka, Hugó, Cinka, Bodza, Sári, Zsófi, Bogi, Lea, Lora

A csoport mentorai

GKati, Barbi

Fürkész News (tudósító csoport)

Kiselőadás / Fürkész News

Mi tudósítunk a Fürkész-péntekekről. Szeretsz írni, fotózni, videózni, beszélni, szerepelni, és még kreatív is vagy? Megtanuljuk, mi a vlog, blog, online újságot írunk, híradót készítünk. Gyere Te is újságírónak!


A csoport tagjai

Noel, Nóri, Ricsi, Miki, Nasi, Dani, Bálint, Leó, Cili, Vera, Szofi, Mira

A csoport mentorai

Lilla, Balázs

Bogaras művészek

A csoport kiselőadása
(HANGHIBÁS! Megpróbáljuk újra felvenni.)

Fürkész News a csoport munkájáról

Ismerkedjünk meg együtt a természet legapróbb művészeivel! Meglessük, hogy milyen csodálatos dolgokat alkotnak, és különböző művészeti technikák kipróbálásával megpróbáljuk őket utánozni. Vágjunk, fessünk, ragasszunk és mindeközben mondókázzunk és énekeljünk vidáman!

A csoport tagjai

Perge Dávid, Nóri, Julcsi, Borka, Luca, Hanna, Domi, Fejes Dávid, Sára, Berton, Lujzi 

A csoport mentorai

Heni, Zolna