Fürkész Angyal

2022. november-december

Boldogságkommandó

A csoport kiselőadása

Fürkész News a csoport munkájáról

Hamarosan elérhető lesz az animációs film is!

Hogyan vihetnénk mi, Fürkészek Karácsony előtt az emberek életébe egy kis varázslatot, csodát? A projektünk során alapítunk egy Boldogság Kommandót, és az utca emberén varázslatos boldogság-rajtaütéseket fogunk végrehajtani! Mindezt megfűszerezzük az animáció káprázatos világával. Szeretnél kommandózni velünk? Akkor ne habozz, szavazz ránk!

A csoport tagjai

Berci, Szása, Szofi, Mira, Dani, Domonkos, Ezra, Samu, Misi, Regő, Jegor

A csoport mentorai

Kitti, Kati

Csillag születik

Kiselőadás - HANGHIBA!!! :(

Fürkész News a csoport munkájáról

Szeretsz énekelni? Színészkedtél már? Játszol hangszeren? Van kedved jelmezt tervezni? Készítettél már díszletet? Egy csapatot keresünk, akikkel összerakunk egy zenés karácsonyi műsort és feldobhatjuk mások ünnepét. Betlehemezés egy kis csavarral...

A csoport tagjai

Gerda, M. Luca, W. Sára, N. Laura, Leni, Hanna, István, Niki, Boti, Gréti, S.-A. Sári, Cili, Vera, Zoé

A csoport mentorai

Alíz, Zsu

Vigyázzunk a Mikulás fogaira!

Kiselőadás - HANGHIBA!!! :(

Fürkész News a csoport munkájáról

Tudod–e, hogyan vigyáz a Mikulás a fogaira? A rénszarvasok is mosnak fogat? Hogyan tudjuk újrahasznosítani fogkefénket, hogy ne a szemét legyen több? Meghívott mentorunk, dr. Tihanyi Dóra fogorvos megmutatja, milyen érdekes a fogápolás, majd ellátogatunk egy óvodába, hogy együtt játszva, kézműveskedve átadjuk frissen szerzett tudásunkat az ovisoknak.


A csoport tagjai

Nóri, Levi, Noel, Ricsi, Kati, Julcsi, Kamilla, Amélia, Jónás, Valdó, Zétény, Luca

A csoport mentorai

Dr. Dóri, Zsuzsa

EGYSIMAEGYFORDÍTOTT

Kiselőadás / Fürkész News

Gondoltad volna, hogy egy legótársajátékkal tudsz segíteni másokon? Gondoltad volna, hogy mindeközben a kockák professzorává válhatsz?Gondoltad volna, hogy a mesék szereplői beleférnek egy borítékba? Szeretnél a Meseposta nagykövete lenni? Ha igen, válassz bennünket!A csoport tagjai

Lengyel Anna, Noll Abigél, Katzer Orsi, Szabó Dávid, Vágó Olívia,  Lipták Lujzi, Janoch Emília,  Bartucz Laura,  G. Aaron, Lampert Dani, Aszalós Áron,  Lódi Doma 

A csoport mentora

Barbi, Melinda

Kutya világ lesz

Kiselőadás - HANGHIBA!!! :(

Meglátogatjuk a Noé Állatotthon Alapítvány lakóit, a gondozóktól tanulunk a felelős állattartásról és arról, hogyan tudunk segíteni nekik. Támogassuk együtt azokat, akiknek nem jutott gondoskodó gazdi! Kutyakekszet sütünk, játékokat készítünk, ezeket mind odaadjuk nekik, jól megszeretgetjük az ott élő állatokat.A csoport tagjai

Lea, Zsófi, Áfra, Vince, Marci, Dia, Lola, Erik, Dani, Fejes Dávid, Julcsi, Bodza

A csoport mentorai

Heni, Lilla

Segíts másoknak!

Kiselőadás / Fürkész News

Karácsony közeledtével egyre többet gondolunk azokra, akik segítségre szorulnak. Ebben a projektben tervezünk ajándékokat gyűjteni egy gyermekotthon lakóinak és meg is látogatnánk őket, elmennénk az ország legnagyobb segélyszervezetéhez, a máltaiakhoz, és egy társas-játékot is készítünk. 


A csoport tagjai

Nasi, Laura, Lilla, Lara, Cinka, Bogi, Bogi, Lea

A csoport mentorai

Orsi, Zsolt

Szinezd újra!

Kiselőadás

A projekt során ellátogatunk egy idősek otthonába, ahol néhány bentlakó idős bácsi és néni segítségével betekintést nyerhetünk a régi idők karácsonyába. Vajon milyen hangulatú ünnepek voltak ezek? Milyen volt a karácsonyfa? Hogyan ünnepeltek a családok? Milyen ajándékokat kaptak a gyerekek?

A látogatás során szerzett információkat felhasználva egy újabb látogatás alkalmával megpróbáljuk az otthon lakói számára visszavarázsolni a régi idők karácsonyi hangulatát, dalokkal, versekkel, díszekkel és ajándékokkal.

A csoport tagjai

Nóri, Berton, Hanna, Borka, Lujza, Dávid, Miki, Sári, Gergő, Bíbor, Maja

A csoport mentorai

Veronika, Zolna

Fürkész News (tudósító csoport)

Fürkész News videóanyagai

Mi tudósítunk a Fürkész-péntekekről. Szeretsz írni, fotózni, videózni, beszélni, szerepelni, és még kreatív is vagy? Megtanuljuk, mi a vlog, blog, online újságot írunk, híradót készítünk. Gyere Te is újságírónak!


A csoport tagjai

Dórci, Bius, Bálint, Leó, Zalán, Balázs

A csoport mentorai

G.Kati, Balázs