Interjú a három kutatóval

szerző: CzLeo 2023. március 10.


Kazutora: Az én szakterületem az urbanisztika és az építészet. A Föld-2-n végzett munkám során szorosan együttműködtem Mikey úrral azzal a céllal, hogy megértsük az új bolygó felszínének sajátosságait és hogyan lehet a legjobban alkalmazkodni azokhoz. Az építészetben az egyik legfontosabb rész a környezethez való alkalmazkodás, ehhez  pedig lényeges ismerni a környezetet.

Mikey: Az én szakterületem a földrajz, geográfia. A Föld-2-n végzett munkám során a bolygó geológiai és topográfiai sajátosságait vizsgáltam, hogy jobban megérthessük az élőhelyek kialakításának, infrastruktúra tervezésének lehetőségeit. Ez az információ segíthet abban, hogy hatékonyabban hozzuk létre a bolygón az élőhelyeket és az erőforrásokat.

Draken: Nos, én szállítmányozási mérnök volnék. A Föld 2-n végzett munkám során arra összpontosítok, hogy hogyan lehet hatékonyabban szállítani a szükséges anyagokat és eszközöket a bolygóra, és hogyan lehet a leghatékonyabban elosztani azokat. Ennek az információnak a birtokában lehetővé válik a tervezési és költségvetési folyamatok jobb tervezése és kivitelezése.

Kazutora: Az építészet szempontjából a Föld 2 különbözik a Földtől. A bolygó jellemzői - például a gravitáció és a légkör - jelentős hatással vannak az építészetre

- Kazutora úr, az építészeti megoldások szempontjából milyen kihívásokkal kell szembenézniük a Föld-2-n?

Kazutora: Ahogy említettem, a Föld-2 gravitációs viszonyai és légköre kihívásokat jelentenek az építészet terén. Az épületeknek képesnek kell lenniük ellenállni a bolygó gravitációs erejének, valamint a szélsőséges időjárási körülményeknek. Emellett az élőhelyek tervezésekor figyelembe kell vennünk a bolygó földrajzi és topográfiai sajátosságait, valamint a bolygón található erőforrásokat és azok elérhetőségét.